očistenie organizmu
Chcela by som sa spýtať na otázku prevencie onkologického ochorenia: ako funguje organizmus pri zbavovaní sa škodlivín - konkrétne parabénov a škodlivých, potenciálne karcinogénných látok v strave (dusičnany, dustitany, benzoany, aspartam, atď.). Po ich vysadení sa telo týchto látok kompletne zbaví a je organizmus úplne vyčistený alebo v tele zostávajú natrvalo a s každým ďalším požitím sa ich množstvo v tele už len zvyšuje? ďakujem...
Zdá sa, že dnes je žiaľ takmer nemožné kúpiť si potravinu, ktorá by nebola nejakým spôsobom prifarbená, prichutená či zakonzervovaná a veľa krát o obsahu ani netušíme. V podstate garancia by bola asi iba vtedy, ak by sme si ju sami dopestovali ,čo žiaľ, vačšinou nie je možné. Dusitany a dusičnany sú často pridávané do mäsových výrobkov- párky, klobásy, šunka, slanina a tie potom vytvárajú v tele vysoko karcinogénne nitrozlúčeniny. Na druhej strane, nie je ani dokázané , že ak sa budeme stravovať presne podľa pokynov zdravej výživy, tak nemôžeme ochorieť na rakovinu. A rovnako neexistujú pokyny ako, kedy , a ako dlho si dopriať detoxikačné kúry, ktorých recepty , prípadne i preparáty na to určené nájdete na internete neuveriteľne veľa. Podľa mňa si treba hlavne uvedomiť ,že črevá sú základným kameňom imunity. Preto je dôležité si ich ochraňovať, dávať si pozor, čo jeme a koľko toho jeme, dopriať telu veľa pohybovej aktivity, aby sme zabezpečili správnu činnosť našich čriev a tým stabilný imunitný systém.